T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Ovaakça Şarık Tara Özel Eğitim Meslek Okulu

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı

 Alanın Tanımı

Bilişim Teknolojileri Alanı; Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.

Zihinsel yetersizliği/ otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanması uygun görülmüştür.

 Alanın Amacı

 Bu alanda hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bilgisayar Teknik Servisi Ve Web Tasarım

 Tanımı

 Bilgisayar teknik servis ve web tasarım elemanı yardımcısının sahip olduğu; bilgisayar montajı, işletim sistemi ve ofis programlarının kullanımı, bilgisayar temel bakımı, temel ağ işlemleri, lehimleme, web projesi temel düzenlemeler ve resimleri hazırlama ile ilgili mesleki yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 Hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak bilgisayar teknik servisi ve web tasarım dalının yeterliliklerine sahip meslek elamanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü dal olarak tanımlanması uygun görülmüştür.

 Amacı

 Bu dalda hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; bilgisayar montaj elemanı, bilgisayar kullanıcısı, bilgisayar teknik servis eleman yardımcısı ve web tasarım elemanı yardımcısı yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bilişim Teknolojileri Alan Bilgi Sayfası

Bilişim Teknolojileri Alanı Programına ulaşmak için tıklayınız.

25-12-2023 25-12-202325-12-202325-12-202325-12-2023



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.10.2019 - Güncelleme: 25.12.2023 14:35 - Görüntülenme: 789
  Beğen | 5  kişi beğendi