T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Ovaakça Şarık Tara Özel Eğitim Meslek Okulu

Giyim Üretim Teknolojileri Alanı

Giyim Üretim Teknolojileri  Alanı

 

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI

 

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı; Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği dallarına ait yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

 Giyim Üretim Teknolojisi Alanı;

 Hazır Giyim Model Makineciliği

 Deri Giyim

 Kadın Terziliği

 Erkek Terziliği

 dallarını içermektedir.Bu dallar isimlendirirken yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında uygulanan alan dal yapısı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal meslek standartları ve ulusal mesleki yeterlilikler dikkate alınmıştır.

  Alanın Tanımı

 Giyim Üretim Teknolojisi Alanı; Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği dallarına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.

  Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği dallarında meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bu alanın, zihinsel yetersizliği olan bireylerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıklarıda dikkate alınarak programda belirlenmiş yeterliliklere sahip meslek elemanı yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen alan olarak tanımlanması öngörülmüştür.

 Alanın Amacı

 Bu alanda zihinsel yetersizliği olan bireylere; Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği dallarına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Giyim Üretim Teknolojisi Alan Bilgi Sayfası 

25-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2013 - Güncelleme: 25.12.2023 14:27 - Görüntülenme: 2702
  Beğen | 0  kişi beğendi