Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANININ TANIMI VE AMACI

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi ve Mobilya Süsleme Sanatları dallarına ait yeterlilik kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanında;

1. İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi
2. Mobilya Süsleme Sanatları
dalları yer almaktadır.

Bu dallar isimlendirirken yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında uygulanan alan dal yapısı referans alınmıştır.

Alanın Tanımı

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı altında yer alan; İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi ve Mobilya Süsleme dallarına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.

Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak Mobilya ve İç Mekân Teknolojisi, Mobilya Süsleme Sanatları dallarının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanması uygun görülmüştür.

Alanın Amacı

Çalışmada öncelikli olarak zihinsel yetersizliği/ otizmi olan öğrencinin özellikleri derinlemesine ele alınmış uygun Mobilya ve İç Mekân Tasarımı eğitimi programı, bireylerin bilişsel, psikomotor ve duyuşsal özellikleri göz önünde tutulmuş, basamaklara ayrıştırılarak oluşturulmuştur. Eğitim programı hazırlanırken öğretilecek bilgi ve becerilerin günlük yaşamda, istihdam alanında, toplumda ve çevrede kullanılabilir ve işe yarar olması ön planda tutularak hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireyler arasındaki bireysel farklılıklar da dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Bu alanda hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; Mobilya ve İç Mekân Teknolojisi, Mobilya Süsleme Sanatları dallarına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimiz,atölye öğretmeni ve sınıf öğretmenlerinin gözetiminde ahşap malzemeler ile bireysel kesim yapma,zımpara yapma,model oluşturma,ahşap boyama ve yapıştırma çalışmaları yapmaktadır.

Atölyelerimizde ahşap hediyelik eşyalar yapılmaktadır. Bununla birlikte, öğrencilerimiz beceri seviyelerine uygun olarak kesme, oyma, yakma yöntemleriyle ağaç malzemeye desen vermeye çalışmaktadırlar.

Öğrencilerimiz, ahşap mandallardan peçetelik, kalemlik, çay tepsisi, ekmek sepeti, şekerlik, anahtarlık, çiçeklik gibi hediyelik eşyalar ile iplik örmeli sepetler ve çeşitli ahşap oyuncakları yakma, boyama, cilalama ve kumlama teknikleriyle üretmektedirler.

Öğrenci velilerimizden, çocuklarının sahip olduğu daha özel beceri ve yeteneklerini bizleri bildirmeleri rica ediyoruz.

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Programına ulaşmak için tıklayınız.

25-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-202325-12-2023

Yayın: 22.11.2013 - Güncelleme: 25.12.2023 14:29 - Görüntülenme: 5386