T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Ovaakça Şarık Tara Özel Eğitim Meslek Okulu

Tarihçemiz

         Okulumuz ortaokulu tamamlayan, 23 yaşından gün almamış hafif düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirme, topluma uyumlarını sağlama, iş ve meslek edindirme amacıyla açılan, dört yıl eğitim veren özel eğitim kurumudur.

         DURMAZLAR  ( SAİBE DURMAZ ADINA AÇILMIŞTIR.) tarafından Hayırsever desteği ile Şubat 2010 tarihinde eğitim-öğretime açılan okulumuz 2021 Mart ayında Demirtaş Dumlupınar mahallesinden Ovaakça Eğitim mahallesine taşınmıştır.

         Öğrencilerimizin akademik becerilerini geliştirmeye yönelik Türkçe, Matematik, Sosyal Hayat ve Din Kültürü dersleri verilmektedir. Özellikle de okuma-yazma ve temel matematik bilgilerinin kazandırılmasına yönelik  Bireysel Eğitim çalışmaları yapılmaktadır.

          Öğrencilerimize temel iş becerilerini kazandırmaya yönelik  "Mobilya Ve İç Mekan Tasarımı ", "Tekstil Teknolojileri" , "El Sanatları Teknolojileri" , "Giyim-Üretim Teknolojileri", "Bilişim Teknolojileri"   ve "Yiyecek İçecek Hazırlama Ve Servis"  atölyelerimiz olmak üzere 6 adet atölye bulunmaktadır.

          Okulumuzda Aile eğitimi, öğrenci ve velilerimize yönelik Eğitsel, Psikolojik ve Tıbbi yönlendirmeler konusunda Rehberlik Servisimiz bireysel ve grup faaliyetleri ile çalışmalar yapmaktadır.

         Öğrencilerimizin toplumsal uyumlarını sağlamaya yönelik sinema, tiyatro, piknik vb. gezilerle, çeşitli branşlarda turnuva, özel olimpiyat ve özel çocuklar spor oyunlarına katılarak, öğrencilerimizin sosyal kültürel ve sportif alanlarda toplumda aktif birer birey olmalarını amaçlıyoruz.

     Okulumuzun ismi 2019 yılında, Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi nin  atölyeleri olarak kullanılan bölüme taşındığından  değişerek Ovaakça Şarık Tara Özel Eğitim Meslek Okulu adını almıştır.2021 yılından beri  şuan ki binada eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2012 - Güncelleme: 02.01.2023 16:39 - Görüntülenme: 1994
  Beğen | 1  kişi beğendi