Tekstil Teknolojisi Alanı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI

Tekstil Teknolojisi Alanı; Dokuma Desinatörlüğü, Tekstil Baskı ve Desenciliği ve Endüstriyel Düz Örme dallarına ait yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

Tekstil Teknolojisi Alanında;

1. Dokuma Desinatörlüğü
2. Tekstil Baskı ve Desenciliği
3. Endüstriyel Düz Örme
dalları yer almaktadır.

Bu dallar isimlendirirken yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında uygulanan alan dal yapısı referans alınmıştır.

Alanın Tanımı

Tekstil Teknolojisi Alanı; dokuma desinatörlüğü, endüstriyel düz örme, tekstil baskı ve desenciliği dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Zihinsel yetersizliği / otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak dokuma desinatörlüğü, endüstriyel düz örme, tekstil baskı ve desenciliği dallarının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanması uygun görülmüştür.

Alanın Amacı

Bu alanda zihinsel yetersizliği / otizmi olan bireylere dokuma desinatörlüğü, tekstil baskı ve desenciliği ve endüstriyel düz örme dallarına ait yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Tekstil Teknolojisi Alanı Programına ulaşmak için tıklayınız.

25-12-202325-12-202325-12-2023

Yayın: 05.12.2013 - Güncelleme: 25.12.2023 14:16 - Görüntülenme: 6531