BURSA / OSMANGAZİ - Ovaakça Şarık Tara Özel Eğitim Meslek Okulu

May

İl Afad´tan gelen ekip doğal afetler ile ilgili sunum yaptılar, akabinde deprem tabikatı yaptık.

May

Arkadaş adlı kısafilmimiz EBA Film 1. Kısa Film Yarışmasında öğretmen kategorisinde 3. olmuştur.Yapımda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.

May

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün özel eğitim okullarında eğitim gören özel öğrenciler için düzenlendiği Büyükşehir Okul Sporları Özel Çocuklar Spor Oyunları şenliği başladı.

Nis

MÜSİAD Bursa Başkanı Mustafa Gürses ve Yönetim Kurulu, okulumuzu ziyaret ederek MÜSİAD Üyesi firmalarımızın stajyer öğrencilerle ilgili staj çalışmalarını başlatmaları konusunda görüşme yapıldı.

Nis

Sokak hayvanları için oluşturulan hayvan barınağını ve evcil hayvan mezarlığını ziyaret ettik.(www.osmangazihayvanevi.bel.tr)

Mrt

Mehmet Torun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi´nin  koordinatörlüğünü yaptığı, Osmangazi Saibe Durmaz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Aziz Torun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin yerel ortağı olduğu “ENGEL YOK” projesinde ilk yurtdışı hareketliliği 10 öğretmen ve 20 öğrencinin katılımıyla Almanya’nın Magdeburg şehrine 22 Şubat-7 Mart tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Saibe Durmaz Özel Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ile İnSanat’ın ortak düzenlediği sinema atölyesinin galası yapıldı.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, "Arkadaş" adlı kısa filmi izleyebilirsiniz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’uncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla okulumuzda tören düzenlendi.

Mrt

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği´nin organize ettiği  Ege Bölgesi Özel Olimpiyatlarından öğrencilerimiz madalyalarla döndü. http://soturkiye.org.tr/ (Tössed)

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü

Mrt

İlk hareketliliğimizi 22 Şubat-7 Mart 2015 tarihleri arasında 6 öğrenci ve 3 öğretmenimizle birlikte Almanya’ya gerçekleştirdik.

Şbt

Osmangazi Saibe Durmaz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi olarak konsorsiyum koordinatörü Mehmet Torun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi olan projeye ortak olarak katılmış bulunmaktayız. Toplamda 12 öğrenci ve 7 öğretmenimizle birlikte projeye katılım sağlanacaktır.

Ara

Veliler tarafından doldurulan Davranış Takip Çizelgeleri´ ni göre öğretmenlerimiz tarafından seçilen öğrencilerine bu davranışlarını taçlandırmak adına hediyelerini verdik.

Ara

3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonunda "Engelliler Gününü" coşkuyla kutladık.İnsanların içinde yalnızlıkta yaşıyan öğrencilerimizi topluma kazandırmaya çalıştık.

Kas

Okulumuz öğrencileri okul müdürümüz Remzi CERŞİT ve müdür yardımcımız Zuhal Bozkurt ile röportaj yaptı.