T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Ovaakça Şarık Tara Özel Eğitim Meslek Okulu

İspanya’yı feth ettiler!

Proje koordinatörlüğünü kurumumuzun yaptığı “Erasmus+ KA102 Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği”  projemizin yurtdışı hareketliliğini 15-28 Nisan 2018 tarihleri arasında İspanya’ya başarıyla gerçekleştirdik. 

İspanya’nın Endülüs Bölgesi’nde; Marbella (Malaga)’da yer alan proje ortağımız ve paydaşımız ASPANDEM kurumuna ziyaretler gerçekleştirerek 10 öğrencimizin bu kurumda 2 hafta süreyle staj görmelerini sağladık. Hedef katılımcı grubumuzun öğrenme kabiliyetlerini ortaya çıkartarak iş gücüne katılımlarını ve sosyal uyumlarını anlamlı düzeyde artırılması amaçlanan projemizde tüm hedeflerimize başarıyla ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Proje kapsamında mesleki ve kültürel anlamda birçok etkinliğe imza atılmış ve kültürlerarası diyalog geliştirilmiştir. Eğitimci ve öğrencilerimiz çalışmalar sonunda uluslararası geçerliliğe sahip Erasmus+ KA1 katılımcı sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır. Mesleki özel eğitim alanında da önemli gözlemlerde bulunulmuş ve uygulamalar yapılmıştır. Ayrıca Türkiye bu alanda en iyi şekilde Avrupa’da temsil edilerek önemli katkılarda bulunulmuştur. Eğitimci ve öğrencilerimiz ev sahibi İspanya ortağımız tarafında çok güzel bir şekilde ağırlanmış, tüm hoşgörü ve nezaketlerini yaşamışlardır. Sadece mesleki anlamda değil sosyal-kültürel ve dünya bakışı açısından da inanılmaz tecrübeler edinilmiştir. Endülüs bölgesinde birçok otantik ve tarihi şehre ziyarette bulunulmuş ve buraların tarihi ve coğrafi güzelliklerine tanık olunmuştur. İslam’ın da etkilerinin yoğun olarak görüldüğü bu bölgeler eğitimci ve öğrencilerimiz tarafından görülmüş ve gezilmiştir. İslam medeniyetinin en üst noktasının sembollerinden biri olan Elhamra Sarayı da bu yerler arasına dâhil olmuştur. Eğitimcilerimiz aynı zamanda Pablo Picasso’nun doğduğu ve şu an resim müzesi olarak kullanılan evi gezmiş ve Picasso’nun yeteneğine tanık olmuşlardır. Ayrıca  Latin Amerikalı ve Avrupalı sanatçıların resimlerinin sergilendiği, Henry Moore, Salvador Dalí’nin yanı sıra Joan Miro ve Marc Chagall´ın de heykellerinin bulunduğu Ralli Müzesi’ne gidilmiş ve incelemelerde bulunulmuştur. Öğrencilerimizin İspanya kültürünü daha iyi tanımaları ve yaşamaları için giriş seviyesinde İspanyolca dil kursu almışlar ve kültür derslerine katılmışlardır. Bu çalışmalar sayesinde yeni girdikleri kültüre hızla uyum sağlamış ve kendilerini rahat hissetmişlerdir. Ailesi olmadan yurtdışına çıkmış olması ve böyle bir tecrübe yaşaması öğrencilerimiz üzerinde özgüven anlamında çok önemli etkiler bırakmıştır. Farklı kültürde insanlarla bir arada olmanın keyfini yaşayıp başka bir kültürün örf, adet, gelenek ve yemeklerini keşfetmişlerdir. Bu arada davranış ve tutumlarıyla kendi kültürümüzü de en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

Harika işler başararak bu projenin hayata geçmesinde ve amaçlarına ulaşmasında katkı sağlayan başta Okul Müdürümüz Salise AYHAN olmak üzere müdür yardımcılarız Zuhal BOZKURT, Enver AVDAŞ, Ahmet ÖZTÜRK, öğretmenlerimiz Funda TUNCEL ve Hümeyra HAS AKBAŞ’a ve de adını burada sayamadığımız, projenin ortaya çıkmasında ve gerçekleştirilmesinde yanımızda duran ve bizlere destek olan tüm öğretmenlerimize, personelimize ve diğer tüm kişilere tek tek teşekkürlerimizi sunar, gelecekte de başarılar dileriz…

 http://www.bursahayat.com.tr/haber/ispanya-yi-fethettiler-147175.html

http://www.sanalbasin.com/ispanyayi-fethettiler-24974752

08-05-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2018 - Güncelleme: 05.06.2018 13:13 - Görüntülenme: 1082
  Beğen | 8  kişi beğendi