Ara

Günün anlam ve önemiyle ilgili yazı söz ve şiirler okundu. İnsan hakları ile ilgili oyunumuz büyük ilgi gördü. İnsan hakları ile ilgili hazırlanan orotoryo ile programımızı kapattık.

Programı hazırlayan öğretmenlerimiz Serap Bayazıt, Songül Selova, Sabire Akgöz'e teşekkür ederiz.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler günü ile çeşitli nedenlerle toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşı karşıya bırakılan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bizlerde her yıl olduğu gibi 3 Aralık Dünya Engelliler gününü farklı etkinliklerle ele aldık.

Programımızda Engelsiz Hayat video gösterimi, Bilgi Yarışması, sanatçı taklitleri, ve sinema etkinliğine yer verildi.

Bilgi yarışmasında Kırmızı, Aslan, Kartal ve Lodos grupları yarıştı. Kırmızı grup yarışmayı birinci olarak tamamladı. Hediyeler dağıtıldı. Tüm yarışmacı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Programıız okulumuz öğretmenlerinden Göksel BAYRAKTAR'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili video ve kısa filmler izletildi.

Öğrencilerimiz okudukları şiirler ile programa dahil oldu. Program sonunda okulumuz öğretmenleriyle süpriz oyun oynanarak program sonlandırıldı.

Programı hazırlayanlar Burcu BOZ BAŞPINAR, Elif KARATAŞ, Emirhan BAŞPINAR ve programda görevli olan 10/B, 11/B ve 12/A sınıfı öğrencilerine teşekkür ederiz.

Öğretmenler günü kutlu olsun..

Kas

Türk Milletinin matem günü olan 10 Kasım da ATAMIZ hayata gözlerini yumdu.

10 Kasım 1938 günü saat 9'u 5 geçe yaşamını yitiren Mustafa Kemal ATATÜRK' ün  anısına okulumuzda program düzenlendi.Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile açılışı yapıldı.Okulumuz öğretmenlerinden Kürşat TOY günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.Programımız öğrencilerimizin okuduğu şiirlerle, video ve belgesellerle devam etti.Müzik öğretmenimiz Ömer AKDAĞ' ın hazırlamış olduğu Okul Korosunun sunduğu Marşlarla programımıza son verildi.Programımızda görev alan Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.ATAMIZI BÜYÜK BİR ÖZLEM, MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ.

Ekm

Ovaakça Şarık Tara Özel Eğitim Meslek Okulu Gezi Kulübü 9. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik Büyükşehir Belediyesi ile ortak  gezi gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gezide, tarihî ve turistik mekânlar ziyaret edildi. Osmangazi  ilçesinde Panorama 1326 Fetih Müzesi ziyaret edildikten sonra öğrenciler Macera Park Bursa'da,  küçük minyatürlerin ve   çizgi film kahramanlarının yer aldığı Macera Parkı'nı gezdiler. Çokça fotoğraf çeken öğrenciler Büyükşehir Belediyesinin ikram ettigi çayları yudumladıktan sonra gezi otobüsüyle keyifli bir gezi sonrası okulumuza  döndüler. Geziye katılan Gezi kulübü  başkanı Esen Turhan  “Öğrencilerimizle hem eğlenceli hem de öğrenme odaklı biz geziyi daha gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ailelerinden ayrı arkadaşları ile birlikte seyahat etmeyi, gezmeyi ve kendilerini ifade etmeyi öğrendiler. Bu tür faaliyetleri önümüzdeki ay 10. ve 12. sınıf  öğrencilerimizle de yapmayı planlıyoruz. Okul olarak sadece akademik başarı odaklı değil sosyal, kendine güvenen ve çevresinde nelerin olduğunu bilen, toplumsal olaylara karşı duyarlı ögrenciler yetiştirmeyi planlayan bir özel egitim kurumuyuz. Bu çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen okul idaremize ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerimize şükranlarımızı sunarız.” dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Engelliler Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.